Sprøjtesyn

Agri Nord er certificeret som synsvirksomhed – og vi er behjælpelige med at få din sprøjte synet. Vi kører ud til dig og foretager synet og tilbyder altid at udføre opgaven til en konkurrencedygtig pris.


Hvornår skal sprøjten synes?

Det er vigtigt, at du overholder fristerne, så du ikke lige pludselig mister retten til at bruge dit essentielle sprøjteudstyr. Reglerne for rettidigt sprøjtesyn er som følger:

●    Er din sprøjte fra før 31. december 2013, så skal den synes. 
●    Er sprøjten nyere end 1. januar 2014, så skal den synes, inden den bliver 5 år.

Som udgangspunkt skal alle sprøjter være synet inden 26. november 2016. Får man ikke sin sprøjte synet inden denne dato, er sprøjten ikke værdiløs. Den skal blot synes, inden den igen tages i brug. Så tag fat i os allerede i dag – så sørger vi for at tage hånd om hele processen fra start til slut. 


Hvorfor skal man have foretaget et sprøjtesyn?

Når det kræves, at du skal have udført et sprøjtesyn, sker det på baggrund af et direktiv fra EU. Et direktiv, der har til formål at begrænse det miljømæssige aftryk og skadelige sundhedsfølger for mennesker, som forårsages af sprøjtning i landbrug. Ved at sikre, at dit sprøjteudstyr fungerer, som det skal, forsøger man at skabe en indsats for at minimere forbruget af pesticider. Desuden er det også hensigten at kvalitetssikre udstyret, så der ikke sker uhensigtsmæssige stop i arbejdet med sprøjtningen. Det sker blandt andet på grund af et fokus på at minimere uheld, mens du arbejder i marken. 


Find selv de typiske fejl inden sprøjtesynet

Husk også, at du sideløbende med synet må udbedre eventuelle fejl og mangler.


Typiske fejl og mangler ved sprøjterne er:

  • Slidte eller uens dyser
  • Manometer som ikke er retvisende
  • Skævheder eller slør i bom
  • Utætte eller defekte drypstop


Hvilke regler gælder for sprøjtesyn?

I vejledningen fra Miljøstyrelsen om syn af marksprøjter, tågesprøjter og væksthussprøjter til udbringning af pesticider kan du læse mere om tilgangen til sprøjtesyn, og hvad der er af juridiske krav til det lovpligtige syn. Dokumentet bruges som vejledning til det personale, der til daglig arbejder med sprøjtesyn. 

Heri står der blandt andet, at du altid skal holde dit sprøjteudstyr i god stand, sikre en præcis dosering og udbringning og sørge for, at der ikke sker udsivning. Udstyret skal desuden kunne vedligeholdes og kontrolleres let ved brug.   

Du kan læse mere om reglerne for sprøjtesyn på Miljøstyrelsens hjemmeside her.


Ring og book tid til dit forestående sprøjtesyn og få uforpligtende oplysninger om pris 

Med Agri Nords hjælp kommer du trygt og sikkert gennem den faste proces for sprøjtesyn. Vores planteavlskonsulenter sørger naturligvis for at give dig de råd og den vejledning med på vejen, som giver mest mening for dig og dit sprøjteudstyr – så du netop kan få den størst mulige værdi af alle vores specialiserede services. 

Kontakt Agri Nord Planteavl på tlf. 96 35 11 11 og book en tid til et sprøjtesyn i dag. Så sørger vi for, at du og dit udstyr er godt kørende i løbet af ingen tid.

Du er altid velkommen til at kontakte os nedenfor

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.