Digital udsædsberegner

Med vores digitale udsædsberegner har du mulighed for at beregne, præcis hvor meget udsæd, du skal bruge, når du skal så dine marker. Beregneren fungerer som et vejledende værktøj – og hvis du har brug for en mere konkret vejledning, der giver dig de mest optimale resultater, er du meget velkommen til at tage direkte kontakt til en af vores planteavlskonsulenter, som kan foretage en endnu mere præcis beregning.

God
Dårlig

Let
Middel
Svær

  • Planter pr. m2:
    135,38
  • Kg udsæd pr. hektar:
    67,70 eller 0,23 Units
  • Kg udsæd for samlet afgrødeareal:
    67,70 eller 0,23 Units

Den optimale sådybde er 2-3cm. Husk også at tage højde for forhold i marken, herunder fugtighed, ukrudt, skadedyr og jordtemperatur. Her regnes der med at ét unit indeholder 1.000.000 frø.


Kontakt din planteavlskonsulent


Digital udsædsberegner

Ved du egentlig, hvor stor en mængde udsæd du skal bruge til dine marker? Til et sådant spørgsmål er det mest givtige at have nogle konkrete tal at gå ud fra frem for blot at sjusse sig frem til resultatet. Som landmand ved du også, at der vil være mange faktorer, som spiller ind: Afgrødstype, såtid, anvendelse, såbedets stand, jordtype, unitvægt og spireprocent for blot at nævne de vigtigste. Laver du din egen udregning, er det derfor med at holde tungen lige i munden, hvis du skal forvente at komme frem til et resultat, der er bare nogenlunde vejledende.

Med en digital udsædsberegner får du konkrete mængdeangivelser på, hvor meget udsæd du skal bruge, når du sår dine marker. Det giver dig de bedste betingelser for at så det rigtige plantetal, så du undgår at bruge mere udsæd end nødvendigt, og det har betydning for både dit udbytte og din bundlinje i sidste ende.

Beregn din udsædsmængde

Med vores digitale udsædsberegner gør vi det nemt. Du behøver hverken at gætte dig til en cirka udsædsmængde, forsøge at huske, hvor meget du brugte sidste år eller at hive den store lommeregner frem. Beregneren på siden her giver dig mulighed for at beregne, præcis hvor meget udsæd du skal bruge, når du skal så dine marker. Alt du skal gøre, er blot at indtaste dine konkrete informationer, så får du et estimat på antal kg udsæd for det samlede afgrødeareal.

Vær opmærksom på, at beregneren fungerer som et vejledende værktøj og altså ikke kan benyttes som en endegyldig sandhed.

Hvis du har brug for en mere konkret vejledning, der giver dig de mere nøjagtige og optimale resultater, er du meget velkommen til at tage direkte kontakt til en af vores planteavlskonsulenter, som kan foretage en endnu mere præcis beregning.

Sådan bruger du vores digitale udsædsberegner

I vores skema ovenfor har du mulighed for at ændre nogle variabler ved at klikke på de forskellige punkter. Det første du skal gøre, er at vælge, hvilken af dine afgrøder du har behov for at foretage beregningen på. Herefter ændrer skemaet sig, så det passer til den valgte afgrøde. Dernæst vælger du datoen for såningen.

Til hver afgrøde vil der være forskellige parametre, du skal tage stilling til. Det kan blandt andet være jordtype, afgrødens anvendelse, markens omfang mv. Herefter beregner vores udsædsberegner det anslåede resultat ud fra de data, du har valgt. Du har herefter mulighed for at få tilsendt beregningen til din mailadresse ved at trykke på knappen ‘Send resultat’.

Vær også opmærksom på, at du kan læse vores planteavlskonsulenters anbefalinger og kommentarer til den valgte beregning under overskriften ‘Kommentarer’.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller ønsker personlig rådgivning

Det er vigtigt at huske på, at resultatet, som vores udsædsberegner kan give dig, er vejledende. Vil du have mere nøjagtige mængdeangivelser, hjælper vi hos Agri Nord dig gerne. Du er velkommen til at kontakte en af vores dygtige planteavlskonsulenter direkte for at få vejledning, der tager udgangspunkt i din konkrete situation. Det vil give dig endnu mere værdi, end hvad vores beregner kan være behjælpelig med.

Du finder oversigten over vores planteavlskonsulenter, der kan hjælpe dig med at optimere dit resultat, på siden her. Hvad enten du vil have opklaret et spørgsmål i forbindelse med beregneren eller ønsker personlig rådgivning, så kan en af vores konsulenter hjælpe dig. Kontakt os i dag. Vi glæder os til at høre fra dig.