Generationsskifte

Generationsskifte i landbrug 

Landmænd, som står foran et generationsskifte, opdager ofte, at de er kommet for sent i gang. For at opnå et optimalt ejerskifte er det vigtigt at planlægge i god tid.
 

Planlægning af ejerskifte

Først og fremmest bør man planlægge tidshorisonten for et ejerskifte, samt hvilke ønsker familien har i forhold til økonomi og bolig. Hvis ejerskiftet planlægges inden for familien, skal der tages hensyn til øvrige børn. Forskellige former for selskabskonstruktioner og skattemæssige konsekvenser ved et salg bør også overvejes.
 

Gør bedriften klar til salg

Førstehåndsindtrykket betyder meget, når ejendommen skal sælges, så oprydning kan have stor betydning for, hvor attraktiv ejendommen fremstår for eventuelle købere – både på nettet og for dem, der kører forbi.


Det er aldrig for tidligt at overveje ejerskifte inden for landbrug 

Ejerskifte er ikke kun for de ældre virksomhedsejere. Det er også for de unge, dem med nystartede virksomheder og dem midt imellem. Det kan godt blive for sent at gå i gang med at tænke ejerskifte, men det kan aldrig blive for tidligt. 

Og i den forbindelse er der nogle forskellige ting i processen, som du bør tage stilling til. Hvad sker der før, under og efter et ejerskifte? Hvordan foretager man et ejerskifte? Er jeg overhovedet klar – og er min virksomhed klar? Og hvad med de skattemæssige forhold? Ejerskifte er en langstrakt proces, hvor der er mange løsninger og faldgruber. 


De 4 faser, når et landbrug skal gennemgå et ejerskifte

Nedenfor ser du et typisk billede på, hvordan processen for et generationsskifte inden for landbrug kan se ud:

1.    De indledende overvejelser om ejerskifte
2.    Modning til ejerskifte – er din virksomhed klar til salg?
3.    Gennemførsel af ejerskifte
4.    Efter ejerskiftet – hvordan skal livet se ud bagefter? 

 

Man bør altid have en exit-plan – kontakt os for at få relevant rådgivning i ejerskifte inden for landbrug 

Allerede ved etablering af virksomheden vil det være rettidig omhu at have en exit-plan – altså en plan for, hvordan du kommer af med virksomheden igen. Hvis du ikke har planer herfor, øger du risikoen for, at virksomheden må lukke i stedet for at blive solgt.

Hvis du har et ønske om at bevare det fulde overblik gennem hele processen, skal du endelig tage fat i os. Vi sidder klar med relevant rådgivning, der altid tager udgangspunkt i din situation og vores lange erfaring med at facilitere de bedst mulige ejerskifteforløb inden for landbrugssektoren. For hos Agri Nord har vi et helt team, der kan guide dig sikkert gennem alle tænkelige problemstillinger i processen. 

Du finder kontaktoplysningerne på vores dedikerede konsulenter med speciale i blandt andet strategi, jura og økonomi på vores medarbejderside. Ellers er du meget velkommen til at kontakte vores virksomhedsrådgiver, som kan give dig svar på alle dine spørgsmål og skabe den optimale forbindelse til præcis den rådgiver, du har brug for i din situation.