Ejerskifte

Ejerskifte er ikke kun for de ældre virksomhedsejere. Det er også for de unge, dem med nystartede virksomheder og dem midt i mellem. Det kan godt blive for sent at gå i gang med at tænke ejerskifte, men det kan aldrig blive for tidligt. Hvad sker der før, under og efter et ejerskifte? Hvordan foretager man et ejerskifte? Er jeg overhovedet klar - og er min virksomhed klar? Og hvad med de skattemæssige forhold? Ejerskifte er en langstrakt proces, hvor der er mange
løsninger og faldgruber.

Landmænd, som står foran et ejerskifte, opdager ofte, at de er kommet for sent i gang. For at opnå et optimalt ejerskifte er det vigtigt at planlægge i god tid.
 

Først og fremmest bør man planlægge tidshorisonten for et ejerskifte, samt hvilke ønsker familien har i forhold til økonomi og bolig. Hvis ejerskiftet planlægges inden for familien, skal der tages hensyn til øvrige børn. Forskellige former for selskabskonstruktioner og skattemæssige konsekvenser ved et salg bør også overvejes.

 

27. september kan du blive klogere på ejerskifte.
Læs mere og tilmeld dig her.

 

Det er aldrig for tidligt at overveje ejerskifte

Ejerskifte er ikke kun for de ældre virksomhedsejere. Det er også for de unge, dem med nystartede virksomheder og dem midt imellem. Det kan godt blive for sent at gå i gang med at tænke ejerskifte, men det kan aldrig blive for tidligt. 

Og i den forbindelse er der nogle forskellige ting i processen, som du bør tage stilling til.

  • Hvad sker der før, under og efter et ejerskifte?
  • Hvordan foretager man et ejerskifte?
  • Er jeg overhovedet klar – og er min virksomhed klar?
  • Hvad med de skattemæssige forhold? 


De 4 faser, når et landbrug skal gennemgå et ejerskifte

Nedenfor ser du et typisk billede på, hvordan processen for et generationsskifte inden for landbrug kan se ud:

1.    De indledende overvejelser om ejerskifte
2.    Modning til ejerskifte – er din virksomhed klar til salg?
3.    Gennemførsel af ejerskifte
4.    Efter ejerskiftet – hvordan skal livet se ud bagefter? 

 

Sådan hjælper vi dig

Hvis du har et ønske om at bevare det fulde overblik gennem ejerskifte-processen, så er vi de rette til at hjælpe dig. Ikke to ejerskifter og generationsskifter er ens og der dukker mange spørgsmål, overvejelser og udfordringer på undervejs. Derfor har vi et stort udvalg af eksperter med forskellige kompetencer, faglig baggrund og mange års erfaring i generationsskifte og ejerskifte i landbruget. 

Vi sidder klar med relevant rådgivning, der altid tager udgangspunkt i din situation og dine behov. Kontakt os i dag, hvis du vil vide mere. Og husk det aldrig er for tidligt at tænke på ejerskifte eller generationsskifte.

Fejl ved indlæsning af Partial View script (fil: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)