Arbejds- og opholdstilladelse

Arbejds- og opholdstilladelse
– Ikke EU-borger 

Når en ikke EU-borger skal arbejde i Danmark eller et andet EU-land kræver det en arbejds- og opholdstilladelse. De findes i forskellige udgaver alt efter hvilken situation og arbejde ansøgeren skal udføre. Vi er løbende i kontakt med Udlændingestyrelsen / Styrelsen for International Rekruttering og Integration (i daglig tale kaldet SIRI) og holder os opdateret om nye krav og ændringer, der sker på området.

 

Vores bedste råd når du overvejer at ansætte en ikke EU-borger er, at slå koldt vand i blodet og bede ansøgeren om at vise/informerer dig om deres nuværende arbejds- og opholdsstatus samt kontakte os for råd og vejledning i din givne sag. Som hovedregel, må en ikke EU-borger ikke arbejde før du har en arbejds- og opholdstilladelse som dækker jeres ansættelsesforhold. Overtrædelser kan i værste fald give bøde eller fængselsstraf, da en ikke EU-borger ikke er dækket af sundhedsforsikringer eller andre forsikringer da han eller hun ikke er registreret, hvis uheldet er ude. Ansøgeren må gerne bo på gården eller opholde sig i Danmark (hvis denne har et biometrisk pas, må man opholde sig i Danmark i 3 måneder) før og under ansøgningsprocessen men må ikke komme i stalden, da det kan give tvivl om han eller hun arbejder ved evt. kontrol.

 

Vi hjælper også gerne med opholdstilladelser til medfølgende ægtefælle eller børn og forlængelser af eksisterende tilladelser, samt ansøgning om permanent ophold.