Windows 7 skal pensioneres

Microsoft forpligtede sig til at yde 10 år produktsupport til Windows 7, da det blev udgivet den 22. oktober 2009. Denne periode er udløbet, og derfor stopper Microsoft udsendelsen af sikkerhedsopdateringer gennem Windows Update per 14. januar 2020.

 

Hvad betyder det for mig?

Har du Windows 7 på din PC, vil din PC stadig fungere efter den 14. januar, men vil på sigt ikke være en sikker platform. Den vil være mere sårbar overfor sikkerhedstrusler og virus, da eventuelle sikkerhedshuller bliver ikke lukket.

Bruges din PC til erhverv, kan det ikke anbefales at fortsætte med at bruge Windows 7.

 

Hvad kan jeg gøre?

For at arbejde på en sikker platform, skal Windows 10 tages i brug. Der er 2 veje til dette:

Opgradering af eksisterende PC til Windows 10.

Her vil den mest effektive fremgangsmåde være at tage en fuld backup af data (dokumenter, billeder, mails osv.) og reinstallere PC ´en med Windows 10. Dette kræver en gyldig licens til Windows 10, som skal tilkøbes. Eksisterende programmer skal installeres igen efter reinstallationen.

Køb af ny PC

En ny PC er født med Windows 10, og vil samtidig kunne gøre brug af de seneste hardwarefunktioner, der gør din PC endnu mere sikker. Fremgangsmåden er den samme som ved opdatering til Windows 10 – der skal tages backup af brugerdata, og programmer skal installeres igen på den nye PC.

 

 

Planlæg udskiftningen af Windows 7

Microsoft anbefaler på det kraftigste, at du skifter til Windows 10 på et tidspunkt før januar 2020 for at undgå en situation, hvor du skal bruge en tjeneste eller support, der ikke længere er tilgængelig. Lad være med at vente, indtil der opstår problemer eller sikkerhedsrisici der kunne have været undgået med en opgradering.

 

Har du brug for hjælp? 

Komtakt Rene Schou 

Mail: res@agrinord.dk
Tlf: 9635 1372