Vi søger deltagere til et projekt om stress i landbruget

Det er gratis at deltage. 

Livet som selvstændig landmand stiller store krav om hele tiden at være på og træffe beslutninger. Typisk står man alene med ansvaret, og arbejdsdagene er mange og lange. Dyrene skal passes hver dag, og man kan ikke udskyde opgaverne, som i andre typer virksomheder. Det medfører et stort pres. Samtidigt betyder strukturudviklingen i mange tilfælde øgede krav til landmandens ledelsesmæssige kompetencer.

Socialkonsulenter og ledelsesrådgivere i landbruget oplever, at flere og flere landmænd udviser symptomer på stress. Derfor igangsættes et projekt som skal modvirke stress-risikoen.

I projektet skal findes veje til at forebygge og håndtere stressen, og give landmanden en bedre balance i sit arbejds- og familieliv.

Vi søger derfor deltagere til at medvirke i projektet:

  • Landmænd, som har haft stress eller udviser symptomer på stress. Der vil være tale om et interview, som vil foregå telefonisk og have en varighed af 1 time 
  • Landmænd, som har stress eller symptomer herpå. Der er tale om et handlingsforløb bestående af op til tre samtaler samt introduktion til værktøjer, der kan hjælpe med at håndtere stress. Forløbet afholdes af landbrugets socialkonsulenter og medvirken er gratis.