Tillykke: Hædret med Den Kongelige Belønningsmedalje

Driftsleder Niels Ole Nielsen fra Ulsted har modtaget Den Kongelige Belønningsmedalje efter 42 års ansættelse hos gårdejer Poul Sonne Jensen og hans hustru Helene på Vestergaard i Lyngdrup ved Vodskov.

Niels Ole Nielsen var ansat fra 1. april 1980 til 31. januar 2022, hvor bedriften blev afhændet.
Han modtog forleden Den Kongelige Belønningsmedalje ved en festmiddag hos Helene og Poul Sonne Jensen, der nu er flyttet til Vodskov.
Parret tegner et billede af en vellidt, pligtopfyldende, vidende, arbejdsom og fagligt engageret medarbejder, der har vist stort engagement i sit arbejde – en medarbejder, der også har formået at sætte sig en række positive spor hos familien på Vestergaard i flere generationer.

Da Niels Ole begyndte på Vestergaard, bestod bedriften af malkekøer og planteavl. Hans store interesse lå dog indenfor planter, teknik og maskiner, og derfor har det alle år været hans primære arbejdsområde.
Alle årene har han ligeledes fulgt med i udviklingen af teknologiske løsninger til landbruget og har altid haft helt styr på, hvordan bedriftens maskiner skulle håndteres.
Han har løbende holdt sig opdateret med efteruddannelse og kurser indenfor både planteavl samt betjening og vedligeholdelse af maskinerne.

De seneste år har Poul Sonne Jensen været ramt af sygdom, og Niels Ole har i den periode været ansvarlig for både for planlægningen og det praktiske arbejde i virksomheden. Desuden stod han for markplaner på det 300 hektar store landbrug i samarbejde med planteavlskonsulenten.
I indstillingen til Den Kongelige Belønningsmedalje hedder det blandt andet: ”Oles arbejdskraft, initiativ og engagement har generelt været prisværdigt for gårdens drift gennem årene og specifikt de seneste år var indsatsen uvurderlig.”

Da Niels Ole Nielsen havde 25 års jubilæum modtog han sølvmedalje fra Det Kgl. Danske Landhusholdningsselskab for lang, tro tjeneste.