Statsministeren i stalden

Der var ros i luften, da statsminister Lars Løkke Rasmussen i går besøgte landmand og bestyrelsesmedlem i Agri Nord, Rene Lund Hansen.

Statsministeren var inviteret på gårdbesøg af den lokale borgmesterkandidat i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen.

- De danske landmænd er dygtige, og de skal sikres bedre rammevilkår, sagde statsministeren, efter han var blevet vist rundt i kostalden på Kirstinesminde Landbrug, hvor der foruden de 500 køer også er en slagtesvineproduktion.

Og det ser ud til, at Venstre bliver ved med at kæmpe for gode forhold til landbruget.

- Vi vil fortsat sikre, at de danske landmænd har gode rammevilkår, sagde statsministeren til Agri Nord.

 

Vandplaner skal laves med fornuft

Blandt andet understregede statsministeren, at de kommende vandplaner skal udformes på baggrund af den nyeste viden, der findes.

- Vandplanerne skal laves ud fra fornuft – og ikke regneark, sagde Lars Løkke Rasmussen.

 

Sænkelse af skatter og afgifter er en mærkesag

Han kunne dog ikke direkte love, at pesticidafgiften bliver fjernet, eller at jordskatten sænkes. Skatter og afgifter, der hvert år koster Rene Lund Hansen 800.000-900.000 kroner.

- Det er en mærkesag for os at sænke skatter og afgifter, og selvom vi kæmper, kan jeg ikke love, at pesticidafgift og jordskatter forsvinder, sagde han.

 

Kamp kostede en minister

Statsministeren mindede om, at Venstre har kæmpet en stor kamp for landbruget.

- Vi lykkedes med landbrugspakken, som har skabt en fremtidstro i landbruget. Det kæmpede vi for og slog os på, for det kostede en minister, sagde han.

 

Landmand gav Løkke skulderklap

Rene Lund Hansen havde lige så meget ros til statsministeren, som statsministeren havde til de danske landmænd. Rene Lund Hansen roste blandt andet for at fjerne randzonerne og for at gennemføre landbrugspakken.

- Det er dejligt at have en regering, der vil os, siger Rene Lund Hansen, der helt bogstaveligt gav statsministeren et klap på skulderen.