Sidste chance: Få økologisk investeringsstøtte

Det er sidste chance for at søge om økologisk investeringsstøtte, da ordningen udgår i forbindelse med CAP-reformen

I alt er der afsat 140 mio. kroner fordelt på:
Svin (8 mio.)
Kvæg (34 mio.)
Frugt, bær og grønt (10 mio.)
Planteavl (53 mio.)
Æg og Fjerkræ (34 mio.)
Får og geder (1 mio.)

Landbrugsstyrelsen åbner ifølge planen ansøgningsrunden 15. december 2022 og runden lukker 1. marts 2023.

For at kunne søge om økologisk investeringsstøtte, skal du arbejde på din bedrift 830 normtimesatser årligt.
Ansøgning skal også indeholde et projekt med et tilskudsgrundlag på minimum 100.000 kr. Desuden skal du være certificeret økolog eller have indsendt ansøgning om økologicertificering senest tre uger før ansøgningstidspunktet.

Du skal også være opmærksom på, at der ikke kan søges om støtte til projekter og teknologier, som allerede er indkøbt. Du må først investere i den teknologi, som du søger støtte til. efter at ansøgningen om tilskud er sendt ind.
Hvis du søger og får godkendt en ansøgning om økologisk investeringsstøtte 2022, vil du kunne opnå 40 procent tilskud til det projekt, du søger om. Tilskuddets størrelse beregnes ud fra standard-omkostninger for investering i de gældende teknologier, fastsat af Landbrugsstyrelsen. Det er denne standard-omkostning som de 40 procent tilskud beregnes ud fra.
I vejledning for økologisk investeringsstøtte 2022 bilag 1 finder du en teknologiliste over, hvilke teknologier, som du kan søges støtte til.

Har du spørgsmål til teknologilisten, selve ordningen eller brug for hjælp til at lave en ansøgning, så kontakt gerne Agri Nords økologikonsulent, Randi Wiborg Hansen, på mail rwh@agrinord.dk eller telefon 96321172.