Nye ordninger giver tilskud til skoven

Urørt skov, hvor døde træer får lov at blive liggende, eller skov som bliver afgræsset.

Sådanne naturprojekter er der nu mulighed for at få økonomisk hjælp til. I sommerferien åbnede Miljøstyrelsen for to forskellige tilskudsmuligheder til private skove. Formålet er at sikre stabile levesteder for de arter, som hører til i skoven. For at være tilskudsberettiget skal skoven have en særlig naturværdi, en vis alder og eksempelvis bestå af hjemmehørende arter.

- Ordningerne kan være interessante for skovejere, som ikke laver skovdrift eller ønsker at ophøre med det, eller som ønsker at lave græsning i skove, siger Christina Weidick Kærsgaard, der er natur- og miljøkonsulent hos Agri Nord.

 

Urørt eller ekstensivt

Der er to puljer. En til skov med biodiversitetsformål med 22 millioner kroner og en til privat, urørt skov med 10 millioner i puljen.

Vælger man urørt skov, vil man få kompensation for at ophøre med skovdrift. Tilskuddene til skov med biodiversitetsformål består både af 20-årige tilskud og engangstilskud til eksempelvis ekstensiv skovdrift eller etablering af afgræsning af og i skoven.

I forbindelse med afgræsningsprojekter vil der være 100 procent tilskud til etablering af hegn og derefter 1.480 kroner pr. hektar pr. år i fem år. 

Der findes også flere andre tilskudsmuligheder i ordningen.

 

Vil du vide mere?

2017-ansøgningsrunden løber frem til den 3. september, men der åbner endnu en runde til næste år, hvis man ikke når det i år.

Vil du høre mere om mulighederne, så kontakt hurtigst muligt Agri Nord for at nå ansøgningsrunden i år.

Christina Weidick Kærsgaard, telefon 9635 1193

Marina Nielsen, telefon 9635 1168

Her kan du læse mere om de to ordninger:

Urørt skov:

http://mst.dk/natur-vand/natur/tilskud-til-skov-og-naturprojekter/uroert-skov/

Skov til biodiversitetsformål, herunder græsning:

http://mst.dk/natur-vand/natur/tilskud-til-skov-og-naturprojekter/skov-med-biodiversitetsformaal/