Ny regulering er en fordel

Der er to hovedårsager til, at formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen, hilser det nye partnerskab om en ny databaseret miljøregulering af landbruget velkommen.

Et partnerskab, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lancerede i dag på L&F’s delegeretmøde i Herning.

Partnerskabet skal udvikle en ny miljøregulering af landbruget ud fra data og de funktioner, der allerede ligger i nutidens præcisionslandbrug med brug af GPS med mere.

Brug af data og præcisionslandbrug en fordel i det praktiske landbrug, vurderer Agri Nord-formanden.

- Der er store gevinster at hente i forhold til effektivitet, og det kan ses på bundlinjen, siger formanden.

 

Forbedret miljøkontrol

For det andet fremhæver Carl Christian Pedersen, at der kan ligge en mere lempelig miljøregulering i en data- og faktabaseret model.

- Det vil måske kunne forbedre forholdene for landbruget med en målrettet regulering helt ned på bedriftsniveau, siger han.

Samtidig forventer han, at det kan give en mere forenklet kontrol.

- Der er ingen tvivl om, data og præcisionslandbrug er fremtiden. Det skal vi ikke frygte, men gå aktivt ind i, for der ligger helt klart nogle gevinster, siger han.

 

Positiv medspiller

Carl Christian Pedersen er glad for, at L&F er gået med i et samarbejde omkring den nye miljøregulering.

- Det er klart bedre at være med til at lave spillereglerne og sidde med ved bordet. Kontrollen – den er vi i, og den bliver ikke mindre fremover. Det handler derfor om at løse det på bedst mulig måde, så det er helt rigtigt, at vi sætter os ned og ser på mulighederne og på den måde får indflydelse, siger han.