Ny direktør i Agri Nord: - Det er drømmejobbet

Laury Kristoffersen tiltrådte 1. september som administrerende direktør for Agri Nord. Og med ham får forening og forretning en leder med solid ledelseserfaring og stor passion for landbrugserhvervet.
”Jeg glæder mig helt vildt. Det er drømmejobbet for mig”, siger Laury Kristoffersen, der betegner sig selv som topambitiøs på egne og organisationens vegne.
”Jeg kommer med erfaringer og kompetencer, som kan være med til at bringe Agri Nord videre ind i en fremtid med større landbrug og forandrede behov. Det kræver en målrettet forretningsudvikling.”

Vi skal være dygtigere end i går
Laury Kristoffersen er mødt ind med mange års ledelseserfaring på direktørniveau i Alm. Brand. På cv’et står blandt andet ti år som regionsdirektør for forsikringsselskabet i Nordjylland med ansvar for landbrugsforsikringer i hele landet. Nu er han parat til at sætte sine kompetencer i spil i Agri Nord-regi.
”Jeg mener ikke, at store ambitioner nødvendigvis er lig med, at vi skal være meget større. Vi skal hver eneste dag anstrenge os for at blive lidt dygtigere og mere relevante for vores medlemmer og kunder, end vi var i går.”
”Jeg vil noget med den organisation, jeg er en del af. Min ambition er at flytte organisationen til gavn for kunder, medarbejdere og medlemmerne.”
”Jeg er sikker på, at organisationen rummer mange uforløste potentialer i Agri Nord som vi i fællesskab skal prioritere og høste.”
Men inden den nye direktør puster liv i forandringsvindene, vil han granske tal og statistikker nøje og lytte til både medarbejdere, ledere, kunder og medlemmer.
”Jeg går ikke op i hierarki. Jeg taler med alle, min dør står åben, og alle er velkomne”, understreger Laury Kristoffersen.

Hele huset skal i spil til gavn for kunderne
For Laury Kristoffersen er det vigtigt at skabe optimale løsninger for kunderne via en klar strategi og klare ledelsesmæssige mål.
”Kunderne skal opleve nytte af os på tværs af huset. Vi kan nemlig noget sammen, som andre ikke kan. Derfor er det afgørende, at vi på tværs af Agri Nords fagområder kender til de øvrige afdelingers kompetencer. På den måde kan man bedre bringe sine kollegaer i spil og hjælpe kunderne godt videre med optimal rådgivning.”

Vi skal tage ansvar i den offentlige debat
Ambition, indsigt og engagement følges ad, og Laury Kristoffersen ser ikke mindst frem til samarbejdet med den politiske organisation.
For ham er synlighed og dialog med det omkringliggende samfund nøgleord:
”Vi skal tage ansvar i den offentlige debat. Mange danskere kender desværre ikke forholdene i og omkring landbruget. De landbrugsansatte og landmandsfamilierne fylder ikke ret meget i forhold til, at vi er cirka 5,8 mio. danskere, så vi skal være aktive.”
”Vi skal argumentere på fakta, og vi skal turde melde udfordringerne for landbruget ud og byde ind med konkrete løsninger. Det glæder jeg mig rigtig meget til at arbejde med.”

På tredje sal og i øjenhøjde med landbruget
Agri Nords nye direktør bor ganske vist på tredje sal i Aalborg C. Alligevel er han i øjenhøjde med landbruget.
De første, stærke bånd blev bundet, da han som ung knægt opsøgte landbrugene på sin hjemegn, og tog del i mark- og staldarbejdet og fællesskabet.
”Vi boede i Hulsig, og jeg var som de fleste små drenge vildt fascineret af de store røde traktorer, der kørte forbi. Jeg fik lov at sidde på bagsmækken og hjælpe til i den daglige drift lige fra at muge ud ved køerne, køre halm hjem og køre korn fra. Efter nogle år fik jeg fritidsarbejde på en gård med grise, og der lærte jeg blandt andet at kastrere grise, lægge drænrør og tage kartofler op. Så det var en ”bred uddannelse”, smiler han.
”Jeg har altid følt mig tæt forbundet med landbruget og har altid fulgt med på sidelinjen. For mig giver det stor respekt, at landmænd står op 365 dage om året klokken-urimeligt-tidligt-om morgenen og går sent i seng om aftenen for at drive og udvikle deres virksomheder. Respekt for dem.”

 

Kort om Laury Kristoffersen:
Laury Kristoffersen, 53 år, bor i Aalborg C med sin hustru Kristina, der er rektor på UCN
Parret har tre voksne børn Karoline 25 år, Ann-Sofie, 23, Viktor, 21 år.
Fritiden bruges blandt andet på familien, jagt og på familiens heste hos den ældste datter
Laury er udannet jurist i erhvervsøkonomi (HA-Jur.) fra Aalborg Universitet, assurandør fra Codan samt Statsaut. Ejendomsmægler. Han har løbende videreuddannet sig inden for diverse ledelses- og bestyrelsesuddannelser fra blandt andet INSEAD