Minkteam blev klogere på moderne minkproduktion

Agri Nords specialister i minkavl har været på besøg i felten hos minkavler Benny Berge i Aars. Her fik konsulenter og assistenter et indblik i, hvordan hverdagen fungerer på en moderne minkfarm med 12 ansatte året rundt plus 20 ekstra ansatte i højsæsonen og 16.000 tæver fordelt på seks farme.

Rådgiverne kunne blandt andet se tre helt nyudviklede pelsningsmaskiner, der har gjort pelsningen både hurtigere og bedre, og de kunne se, hvilket stort arbejde der ligger bag de endelige pelsjakker.

- Vi har fået en større forståelse for arbejdsgangene, og når vi har set, hvad de enkelte maskiner og eksempelvis skraberuller bliver brugt til, så kan vi lave vores arbejde bedre og hurtigere i forhold til blandt andet kontering det rigtige sted, siger økonomikonsulent og minkekspert i Agri Nord, Malene Steen Lagergaard.

 

Henter lavthængende frugter

Økonomikonsulenten kom også fra minkfarmen med inspiration til, hvordan hendes kunder kan plukke lavthængende frugter.

Hun så nemlig, hvordan Benny Berge og de ansatte redder skadede skind ved at pelse dem på en ældre maskine, hvor processen foregår så tilpas skånsomt, at de porøse, skadede skind ikke går i stykker.

- Det kan jeg bruge i min rådgivning af andre minkavlere, siger Malene Steen Lagergaard.

 

Bedre forståelse

Benny Berge var glad for at vise sin farm frem for rådgiverne.

- Vi vil rigtig gerne vise frem og forklare, hvad vi laver, for når vi så ses ude på Agri Nord næste gang, så har rådgiverne fået en bedre forståelse for, hvad der ligger bag tallene, siger Benny Berge.

Han er sikker på, at han fremover får en endnu bedre rådgivning, efter hans rådgivningsteam har været på farmen.

- Det bliver langt nemmere at forstå tallene, når I nu har set, hvad det er, vi går og laver, siger han.