Kvæg- og SvineXperten ansætter ny direktør

Det bliver Torsten Gruhn, der som nyudnævnt direktør for både KvægXperten og SvineXperten skal sikre fortsat udvikling og vækst i kvæg- og svine-rådgivningsvirksomhederne.

Selvom KvægXperten og SvineXperten allerede er blandt landets største specialiserede rådgivningsvirksomheder indenfor landbruget, er der store ambitioner for virksomhederne – de ambitioner bliver det nu Torsten Gruhn, der skal indfri, når han fra 1. maj tiltræder som ny direktør i begge selskaber.

- Takket være vores dygtige medarbejdere er vi en stor spiller i både kvæg- og svinerådgivningsbranchen i dag. I ejerkredsen har vi dog ambitioner om at styrke vores position yderligere og om en fortsat udvikling af begge vores forretninger. Det har været afgørende for os at finde en kandidat, der kan stå i spidsen for det arbejde, fortæller Henrik Hardboe Galsgaard, administrerende direktør i landboforeningen og rådgivningsvirksomheden FJORDLAND, der deler ejerskabet af KvægXperten og SvineXperten med landboforeningen og rådgivningsvirksomheden Agri Nord.

- Den rette kandidat skal ikke bare kunne bidrage med solid ledelseserfaring, men også bibeholde det høje faglige niveau, KvægXperten og SvineXperten er kendt for at levere til kunderne og samtidig kunne identificere og dyrke de vækstmuligheder, der kan tage de to forretninger til nye højder. Selvom det er store krav, tror vi på, at Torsten Gruhn er den rette mand til jobbet, tilføjer Kim Koch, administrerende direktør Agri Nord.

Samtidig markerer ansættelsen også et generationsskifte hos både KvægXperten og SvineXperten, da chefkonsulenterne begge steder, Jørgen Kristensen og Mads Waidtløw, har ønsket at trappe ned på opgaverne. Begge vil overgå til fagansvarlige opgaver fremadrettet og vil i opstarten yde opbakning til Torsten Gruhn.

Både Henrik Hardboe Galsgaard og Kim Koch fremhæver at fastholde og tiltrække både nye kunder og kompetente medarbejdere, samt aktivt at repræsentere KvægXperten og SvineXperten i strategisk sammenhæng, som nogle af de væsentligste fokusområder for den nye direktør.

Solid faglig ballast

Torsten Gruhn kommer da også med en solid faglig ballast i rygsækken: 27 års erfaring fra landbrugsrådgivningsbranchen og heraf mere end halvdelen ledelseserfaring. Siden 2016 har han været afdelingschef i SEGES Innovation – først i Erhvervsøkonomi og senest i Ledelse og Økonomi.

Ligesom man i ejerkredsen glæder sig over ansættelsen, ser Torsten Gruhn også meget frem til at tage fat på opgaverne.

- Jeg glæder mig meget til at vende tilbage til den direkte rådgivning af landmænd og til landbrugsvirksomheder, og bidrage til at skabe værdi og udvikling for deres virksomhed. Samtidig ser jeg meget frem til at skulle stå i spidsen for en flok særdeles kompetente medarbejdere og sammen skabe vækst for både KvægXperten og SvineXperten - og for kunderne, siger Torsten Gruhn.

KvægXperten er en af landets største kvægrådgivningsvirksomheder med afdelinger i Lemvig, Skive, Aalborg, Thisted og Hobro, mens SvineXperten er en af landets største aktører indenfor rådgivning på svineområdet og har afdelinger i Skive, Thisted og Aalborg.

For yderligere oplysninger:
Anders Hummelmose, konstitueret direktør - Tlf: 96351120
Henrik Hardboe Galsgaard, adm. direktør, Fjordland - Tlf: 2424 7438