Hollændere på vej ind i Danmark med solcelleparker

Interessen for at sælge eller udleje sin jord til solcelleparker er stærkt stigende i Danmark.

Det oplever Agri Nords virksomhedsrådgiver, Jacob Frey Hansen, der er en af de få, der rådgiver landmænd om dette nye område.

Han havde i går sat et af de firmaer, der ny begynder at etablere solcelleparker i Danmark, stævne på landbocentret i Aalborg.

- Jeg er i fuld gang med at undersøge området, og formålet med mødet var at få yderligere information om markedet lige nu samt at få mere at vide om, hvilke planer de aktører, der er på markedet, har, fortæller rådgiveren.

 

Første projekt snart en realitet

Det var det hollandske firma Orange Green Solutions, der gæstede Agri Nord i går. De har leveret løsninger til solcelleparker i store dele af Europa, blandt andet Østrig, Schweiz, Tyskland, Italien, Tyrkiet og selvfølgelig Holland.

Nu er de på vej ind på det danske marked og er klar med det første projekt i Vust Holme ved Fjerritslev.

Her har 3 landmænd med tilsammen 80 hektar tilkendegivet, at de er villige til at leje deres jord ud til projektet.

Orange (Green Solutions) forventer at gå i gang i foråret 2019, men projektet skal først igennem det politiske system i Jammerbugt Kommune.

Virksomhedens andet projekt i Danmark er allerede på tegnebrættet.

 

 

Udvider i Danmark

Orange Green Solutions har en klar strategi om at udvide markedet i Danmark.

- Især Norddanmark er interessant. Her er der mange solskinstimer, men ikke for høje temperaturer. Det er den perfekte kombination til solceller, siger Alexander Weijde, der er CEO for Orange Green Solutions.

 

For yderligere oplysninger kontakt virksomhedsrådgiver Jacob Frey Hansen på tlf.: 9635 1232