Hobro Dyrskue vender stærkt tilbage

Covid-19 satte sine spor på det traditionsrige Hobro Dyrskue, som måtte aflyses i både 2020 og 2021. 
Men dyrskuet vender tilbage lørdag den 4. juni 2022, og styregruppen bag dyrskuet lover, at det bliver i en moderniseret og nyfortolket udgave med flere, nye tiltag.
- Covid-19-pausen har givet os en god mulighed for at redefinere vores koncept, og vi har indgået et meget tættere samarbejde med Hobros cityforening for at skabe et event for hele byen, siger Jacob Bjerrum, der har været formand for Hobro Dyrskue i en årrække. 
Det er landboforeningen Agri Nord, der står bag dyrskuet, som organiseres og afvikles af frivillige kræfter. 

Ny formand
Jacob Bjerrum overgiver i samme ombæring formandsposten til mælkeproducent, kvægavler og -dommer samt udstiller Christian Bøgh, Stenild, som brænder for dyrskuet. Både den faglige del, hvor udstillerne konkurrerer, men også den forbrugerrettede del, hvor landbruget har chancen for at vise det omgivende samfund, hvad erhvervet står for.
- Opgaven med at fortælle, hvad landbruget er, bliver ikke mindre, og det er ekstremt vigtigt, at vi har et udstillingsvindue som Hobro Dyrskue, hvor vi kan få en dialog med forbrugeren, siger Christian Bøgh.
Samtidig er Christian Bøgh opvokset med Hobro Dyrskue og har kulturen og ånden i skuet helt under huden. Hobro Dyrskue blev etableret i 1873, og i 2023 kan det således fejre sit 150-års jubilæum. Der er derfor knyttet en masse historie og tradition til dyrskuet. 
- Selvom vi nu lancerer Hobro Dyrskue i en opdateret version, så holder vi fast i vores traditioner. Vi skal selvfølgelig stadig spise røde pølser og synge til flaghejsningen om morgenen, ligesom den kvægfaglige del af skuet stadig er en væsentlig del, siger den nye formand. 

Nye ideer på tegnebrættet
Med i den nye styregruppe er også Birthe Balle, der er gift med en lokal mælkeproducent. Hun er i gang med uddannelsen til eventmanager og ser opgaven med at få Hobro Dyrskue op at køre igen som spændende og meget aktuel. 
Styregruppen er enige om, at hele skuet skal nytænkes. Det involverer blandt andet et eftersyn af indretningen af pladsen samt nye tiltag for de besøgende.
- Vi skal værne om de gode traditioner som Hobro Dyrskue indeholder, men derfor må der godt komme lidt krymmel på toppen, siger Birthe Balle. 

Land og by går sammen
Det nye koncept skulle gerne tiltrække flere publikummer, herunder gerne flere børnefamilier.
- Vi skal have skabt et event for hele byen, og det er vigtigt, at vi står sammen om det, siger skuets nye næstformand Lone Mikkelsen, der er repræsentant for Hobro Cityforening og indehaver af Kop & Kande i Hobro.
I forbindelse med dyrskuet vil Hobro by afvikle et event, hvor der er åbent i byens butikker i forbindelse med dyrskuet, og hvor temaet er landbrug. 
- Jeg har selv været med til dyrskue i Hobro som barn, og det er bare en tradition og en institution, vi skal bevare, siger hun. 


FAKTA

Styregruppen
Mælkeproducent Christian Bøgh - formand
Repræsentant fra Cityforeningen og indehaver af Kop & Kande, Hobro, Lone Mikkelsen - næstformand
Birthe Balle - eventmanager og kasserer
Christian Bøgh - ansvarlig for malkekvæg
Henning Nielsen - ansvarlig for får
Ivan Tovborg - ansvarlig for heste
Per Laursen - ansvarlig for kødkvæg
Jens Verner Pedersen - medlem af dyrskueudvalget for Agri Nord
Jacob Bjerrum - ansvarlig for frivillige