Hobro Dyrskue udskudt til 2021

Corona-krisen har tvunget arrangørerne til at udskyde Hobro Dyrskue til næste år.

Det er en ærgerlig dyrskueformand, der har måtte træffe beslutning om at udskyde Hobro Dyrskue til næste år.

- Vi er nødt til at påtage os ansvaret i denne krisetid med Corona-smitte. Den usikkerhed, virussen har skabt, gør, at vi er nødt til at udskyde, siger formand Jacob Bjerrum.

Dyrskuet forventer at afvikle dyrskuet i 2021 i starten af juni, men kan ikke melde nogen konkret dato ud endnu. 

 

Nyt koncept klart

Hobro Dyrskue, der er støttet af Agri Nord og nf plus, har henover vinteren fået et godt samarbejde med Hobro Handelsstandsforening og AMBU-festen omkring et nyt koncept for dyrskuet.

Et koncept, hvor byens butikker i forbindelse med dyrskuet skulle afvikle Farmerdage med særligt gode tilbud og aktiviteter for både små og store på byens torve.

På selve dyrskuepladsen havde handelsstandsforening også planlagt store forandringer blandt andet med et nyt Street Food-koncept samt hyggehjørne med irsk folkemusik og lokale fadøl.

- Vi havde glædet os rigtig meget til at køre vores nye koncept, og vi har fået en opbakning fra en stor og yderst engageret arbejdsgruppe, som bare brænder for Hobro Dyrskue, og både handelsstandsforening og AMBU-fest har været yderst engagerede og initiativrige. Vi har sjældent oplevet så stort et engagement, siger Jacob Bjerrum.

 

Unik chance for hele Hobro

Hos Handelsstandsforeningen er citychef Torben Ringe 120 procent klar til næste år, som han udtrykker det. Han er også imponeret over den iver og handlekraft, kræfterne bag dyrskuet har lagt for dagen.

Derfor tøvede han ikke på at give dyrskueformanden håndslag på, at konceptet sættes i søen i 2021 – bare lidt senere end først planlagt.

- Det koncept, vi har fået op at stå, er simpelthen for godt ikke at gå videre med. Byen vinder på det, og landbruget vinder på det, og jeg har været utrolig glad for at være med til at se, hvordan dyrskuet har blomstret, siger han.

 

Holder fast i traditionerne

Selvom det nye team bag dyrskuet har mange nye tiltag på tegnebrættet, så holder Hobro Dyrskue fast i de gamle traditioner og kernen i dyrskuet, som er dyreudstillingen af særlig høj standard.

Der skal derfor også fortsat være standerhejsning og fællessang omkring morgenbordet med de røde pølser, som er en del af Hobro Dyrskues DNA.

- Men for at tiltrække forbrugeren, som er dem, der skal give os license to produce, har vi været nødt til at alliere os med nogle, der virkelig kan lave events for forbrugeren. Og dem havde vi jo i byen i form af cityforeningen og AMBU-festen, siger Jacob Bjerrum, der glæder sig til dyrskuet i 2021.