Folkemøde for Unge i Vesthimmerland

I dag har vi deltaget med en workshop til Folkemøde for Unge i Vesthimmerland. Omkring 1850 elever fra 7.-8.-9.-10. klasse samt de første årgange på ungdomsuddannelserne i Vesthimmerlands Kommune var samlet i Aars for at besøge forskellige virksomheds-workshops. 

Målet med dagen har været at give eleverne kendskab til kommunens erhvervsliv, så de får indblik i, hvilke karrieremuligheder de har i fremtiden. 

Desuden er folkemødet et arrangement, der er med til at styrke samarbejdet mellem de kommunale instanser, ungdomsuddannelserne samt virksomhedsejerne i området. 

Vi har haft fire klasser på besøg i vores workshop, hvor de blandt andet skulle dyste i, hvem der kunne bygge det højeste tårn af mælkekasser, gætte korn, smage på forskellige mælk og quizze.

Èn af de klasser, der kom forbi hos Agri Nord, var 7. klasse fra Ranum Skole. 

- Det her er det sted, eleverne har været allermest interesserede. De spørger meget og er aktive. Det er virkelig godt med de her samarbejdsøvelser, hvor man rigtig kan se, hvordan eleverne arbejder sammen, siger dansklærer Astrid Kvejborg. 

Vi vil gerne sige tak til Center for Kompetence og Afklaring (CKA) i Vesthimmerlands Kommune, der står bag koordineringen af erhvervslivets workshop, eleverne for deres gode humør og Ulrik Krogsgaard og Henrik Dalgaard for at guide klasserne godt igennem dagen på workshoppen.