First movers på ESG-rapport

Vesthimmerlands Maskinstation ville være "First mover", og er nu klar med sin ESG-rapport.

Vi kunne lige så godt komme i gang

Ejer Jesper Madsen Sørensen og driftsleder Mikkel Damkjær Jespersen har begge været involveret i arbejdet med at kortlægge virksomhedens data – til brug for ESG Fokusanalysen. I virksomhedens ESG-rapport kan man blandt andet læse, at der løbende investeres i nye maskiner og ny teknologi – til gavn for kunderne.

 

"Vi ønsker at levere en miljøvenlig ydelse til vores kunder, og vi forsøger derfor at imødekomme deres efterspørgsel på miljøoptimeret teknologi".

 

Ovenstående er et lille uddrag af den ESG fokusanalyse, som virksomheden Vesthimmerlands Maskinstation har fået lavet i efteråret 2022 – med assistance fra Agri Nord.

 

Klik her, og læs mere om ESG - en investering i fremtidens landbrug

 

 

Fokusanalysen beskriver en virksomheds igangværende tiltag for bæredygtig udvikling på tre områder: miljømæssige forhold, sociale forhold og ledelsesmæssige forhold.

 

- Vi er nødt til at følge udviklingen, og vores kunder præsenteres jo for krav om ESG fra Arla, Danish Crown og hvem de ellers leverer deres produkter til, fortæller Jesper Madsen Sørensen, der er indehaver af Vesthimmerlands Maskinstation.

 

I løbet af foråret 2022 havde han talt med Torben Rohde Pedersen, chefkonsulent i Agri Nord, om ESG. Også i banken havde han fået at vide, at ESG ville komme som et krav på et tidspunkt. - Så bestemte vi, at vi lige så godt kunne komme i gang. - Vi behøver ikke vente, til det er et krav. Det er sjovere at være "First mover", tilføjer driftsleder Mikkel Damkjær Jespersen.

 

ESG fokusanalysen begynder med et afsnit om virksomhedens kernefortælling – historie, værdigrundlag og milepæle. Så er der de igangværende tiltag for bæredygtig udvikling, ESG-nøgletal, strategiske samarbejdspartnere og fremtidige tiltag for bæredygtig udvikling.


- Vi gør ikke alting perfekt, men mange af de forhold, der omtales, har vi fokus på til dagligt, pointerer driftslederen. Mikkel Jespersen og Jesper Sørensen lægger stor vægt på at skabe et godt arbejdsmiljø – med synlig og nærværende ledelse.

 

Vesthimmerlands Maskinstation er en virksomhed med 20 medarbejdere, og de er guld værd, hvilket også er fremhævet i ESG-rapportens afsnit om sociale forhold. - Du kan købe alle de maskiner, det skal være, men hvis ikke vi havde de dygtige medarbejdere, var vi ingenting værd. Kvalitet kommer af kompetencer, understreger Mikkel Damkjær Jespersen.


- Vi ved, det bliver nødvendigt for landmændene at kende deres aftryk, og når vi til den tid mærker efterspørgslen, er vi klar til at levere, står der således i ESG-rapporten fra Vesthimmerlands Maskinstation.

 

ESG Fokusanalysen blev præsenteret på en kundeaften 16. januar, hvor mere end 200 personer var med. Mikkel Damkjær Jespersen og Jesper Madsen Sørensen har et klart og kontant råd til andre virksomheder, der overvejer ESG.


- Det er bare at komme i gang. Der er ingen grund til at vente i morgen, når det kan gøres i dag, lyder deres budskab.