Erfaren chef i spidsen for Klima, Miljø & Natur
Torsten Bøgh Christensen: - Landbruget er et vigtigt erhverv for Danmark, og vi kan i Agri Nord være med til at understøtte erhvervet med hjælp til den regel- og lovjungle, der nu engang findes.
Tekst: Birgit Eriksen Foto: Sofie Boesen
Torben Bøgh Christensen er uddannet geolog og har gedigen ledelseserfaring - blandt andet fra den rådgivende ingeniørvirksomhed Orbicon og fra LandboSyd. Han er ikke skarp til cha-cha-cha, men kan til gengæld klare en engelsk vals. Og så udlever han sin hang til lækre biler sammen med sin bror, når han skruer på en stolt, gammel Lancia fra slut-80’erne.
Om at gøre en forskel
Torben Bøgh Christensen er ansat i Agri Nord som chef for Klima, Miljø & Natur, og mødte ind til første arbejdsdag i Aalborg 14. august.
- Det er et spændende arbejdsfelt. Landbruget er en branche i udvikling, og en branche, der bliver nødt til at udvikle sig. For alene på klimasiden er der bastante krav. Jeg vil gerne beskæftige mig med noget, der kan gøre en forskel, og den her stilling giver rigtig god mening, siger den nye chef:
- Landbruget er et vigtigt erhverv for Danmark, og vi kan i Agri Nord være med til at understøtte erhvervet med hjælp til den regel- og lovjungle, der nu engang findes. Ingen kan forvente, at enhver landmand kan sætte sig ind i alt, og der er stort behov for vores specialister.
Erfaring – også med branchen
Med Torben Bøgh Christensen får Agri Nord en afdelingschef, der har et godt kendskab til branchen. Han kommer med en bred ledelseserfaring senest i LandboSyd, hvor han i tre år har været afdelingschef for Fagrådgivning.
Han har spillet en meget aktiv rolle i blandt andet DLBRs ESG-styregruppe, hvor Agri Nords direktør, Laury Kristoffersen, er formand.
- Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Laury. Vi har en god kemi, og snakker godt sammen. Det skal man ikke undervurdere. Han er udviklingsorienteret uden at grave sig ned i detaljen, og jeg har valgt at følge min gode mavefornemmelse og takke ja til jobbet i Agri Nord.
Sjovest at arbejde på tværs
For den nye afdelingschef er udvikling et nøgleord.
- Vi skal ikke stå stille. Vi skal udvikle os og lave tværfaglige tiltag – det vil jeg meget gerne medvirke til. Det er sjovest at arbejde på tværs, så folk med hver sin faglighed kan spille hinanden gode. Jeg vil gerne være med til at facilitere tværfaglige projekter.
Den første tid i chefstillingen vil han bruge på at lytte og samle indtryk og viden ind.
Han pointerer samtidig, at han sætter medarbejdertrivsel højt:
- Det er mig meget magtpåliggende, at folk er glade for at gå på arbejde – at de både fløjter, når går ind ad døren, og når de går hjem.
Politiske aftryk
Torben Bøgh Christensen ser frem til at sætte sit præg på den erhvervspolitiske dagsorden lokalt og regionalt.
- I en DLBR-virksomhed er der jo et vigtigt politisk element. Jeg kan godt lide at være med til at gøre erhvervets indflydelse gældende politisk og for eksempel gøre opmærksom på sager, hvor vores medlemmer og kunder bliver presset unødigt eller behandlet uretfærdigt.
De nordjyske rødder
Den nye afdelingschef har sine rødder i det nordjyske. Han er opvokset i Vodskov, og har gået på Nørresundby Gymnasium. Han flyttede til Aarhus for at læse geologi på Aarhus Universitet og bor i dag med familien i Skanderborg.
Efter endt uddannelse arbejdede han som geofysiker hos Dansk Geofysik, og siden 2003 har han udfyldt lederstillinger hos Hedeselskabet og Orbicon, hvor han blandt andet har haft sit fokus på projekter om vand og miljø.
- Jeg har grebet de muligheder, der har vist sig undervejs, siger den 52-årige leder, der i øvrigt har brugt et par uger i sommerferien på at anlægge haven omkring familiens nybyggede hus.
Torben er gift med Berit, der arbejder i økonomiafdelingen hos firmaet Advansor. Parret har to børn – Lisa på 21 år, der er flyttet hjemmefra og læser erhvervsøkonomi i Aarhus og Lucas på 18 år, der er begyndt i 3. g.
Fritid med rytmer og bil
Torben er en habil danser, og en gang om ugen finder han takten sammen med sin hustru på dansegulvet.
- Vi lærer standarddanse tilsat en smule latin. Men jeg er altså ikke skrap til cha cha cha, røber han med et smil.
En bil af ældre model får også hans opmærksomhed, når der er ledige timer.
- Sammen med min bror hygger og skruer vi på bilen og kører ture ud i det blå. Det er en Lancia fra slut 80’erne, og det specielle er, at der ligger en Ferrari-motor i den.
Han indrømmer uden tøven, at den aldrende bil plejer den indre drengerøv.
- Vi har altid interesseret os for biler.
Bilen kræver jævnligt vedligehold.
- Og vi klarer meget selv. Men hvert tredje år skal den på et wellness ophold i Nordtyskland.
Turen mellem Skanderborg og kontorerne i Aalborg og Hobro tilbagelægger han i el-bil – en Cupra Born – som han betragter som sit rullende kontor.
- Her kan jeg jo nå at tænke mange tanker, planlægge hvad jeg vil opnå og evaluere på det, vi nåede.