Digital opgavestyring overskueliggør arbejdsdagen i svinestalden

Digital opgavestyring har vist sig at være en overraskende gevinst for Torben og Mette Svane, der driver en svineproduktion syd for Nibe.

Da Pernille Sloth Christensen fra SvineXperten første gang præsenterede Torben og Mette Svane for mulighederne i digital opgavestyring, var de noget skeptiske. Nu har landmandsparret fuldstændig overgivet sig til konceptet.

 

Klik her, og kontakt Pernille Sloth Christensen for at høre mere om digital opgavestyring, eller kontakt din egen fagkonsulent.

 

Overskuelige arbejdsopgaver i svinestalden

Svineproducent Torben Svane er begejstret for den digitalisering, der er rykket ind i stalden. Digital opgavestyring sørger nu for, at der er styr på alle arbejdsprocesser. Det betyder, at alle tre nye medhjælpere ved, hvad der skal laves i løbet af dagen og ugen – og opgaver, der skifter i bestemte intervaller som vaccination, kastration og fravænning er ikke længere så lette at glemme.


- Vi er blevet mere rettidige, konstaterer Torben Svane. Han var ellers meget skeptisk, da rådgiver Pernille Sloth Christensen fra SvineXperten i sommer foreslog ham at indkøbe programmet og integrere det i hverdagen i bedriften, der tæller 650 søer og opdræt af smågrise.

 

 

Styr på opgaver giver frihed

Den digitale opgavestyring viste sig at være guld værd – i forhold til at have styr på arbejdsprocesserne.


- Det har givet meget frihed for mig. Jeg skal ikke gå og tænke på, om de nu har husket at vaccinere, om de har husket at skifte foder – og mange andre ting, siger Torben. Torben og Mette følte sig så trygge ved systemet, at de turde tage på ferie mellem jul og nytår – og overlade stalden til de to praktikanter, der kun har fem måneders anciennitet.

 

Stejl indlæringskurve 

- Vi havde faktisk været lidt nervøs for den her situation, hvor vi skulle oplære praktikanter. Men med den digitale opgavestyring lærer de hurtigt at arbejde her. Det er en stejl indlæringskurve, tilføjer Mette Svane.


I hverdagen gør dashboardet i frokoststuen det nemmere at tale sammen om dagens og ugens opgaver, og ellers er systemet bygget sådan op, at medarbejdere løbende sætter flueben ved de opgaver, der er udført.


- Vi glemmer ikke noget, og de kan se, når vi fuldender en opgave. Det er smart og det går hurtigt, siger en af medarbejderne, Mariela Claro.

 

 

Fri for gentagne beskeder 

- Det er meget skønnere for mig at lede, når jeg er fri for at sige det samme 20 gange, siger han. Ifølge Pernille Sloth Christensen er det stadig de færreste landmænd, der har indført digital opgavestyring, selv om der er åbenlyse fordele ved det, når man skal rekruttere nye medarbejdere eller skal bruge en vikar.


- Bare man har lidt erfaring, vil det være nemt at overtage driften af en gård ved sygdom eller andet fravær, hvis opgaverne er systematiseret i det digitale program, siger hun. SvineXperten samarbejder med firmaet dac IT om programmet.

 

Fordele ved digital opgavestyring

Hvis du er træt af at bruge for meget tid på at planlægge, organisere og følge op på opgaverne på din gård, kan digital opgavestyring være løsningen for dig. Med digital opgavestyring kan du spare tid og kræfter. Du kan hurtigt og nemt få overblik over opgaverne og medarbejdernes fremskridt. Dette kan øge effektiviteten og produktiviteten på din gård, og det kan være med til at forbedre lønsomheden.


Digital opgavestyring kan også bidrage til at øge sikkerheden på din gård ved at gøre det nemmere at følge op på forskellige sikkerhedsprocedurer. Desuden kan digital opgavestyring hjælpe med at forbedre kommunikationen mellem dig og dine medarbejdere, hvilket kan bidrage til en bedre samarbejdsånd på din gård. Dette kan også gøre det nemmere for dig at holde styr på og følge op på medarbejdernes fremskridt og udførelse af opgaverne.