Corona-hjælp til små- og mellemstore virksomheder samt selvstændige

Regeringen er kommet med hjælp til små- og mellemstore virksomheder og selvstændige i form at udskydelse af moms og B-skat samt refusion af lønudgifter til syge medarbejdere.

De store danske virksomheder har allerede fået en økonomisk håndsrækning fra regeringen i form af udskudt moms, refusion af løn/sygedagpenge, større kredit på skattekontoen og længere kredittid i forhold til A-Skat og AM-bidrag.

Nu er hjælpen kommet til små- og mellemstore virksomheder og selvstændige – herunder landbrug, håndværkere og lignende.

De har nu mulighed for at udskyde momsindbetalingen. Fristen, der tidligere hed 2. juni, er nu udskudt til den 1. september, og fristen 1. september er udskudt til 1. marts 2021.

Betalingsfristen for B-skatteraten er rykket fra den 20. april til den 20. juni.

- Virksomheder, der fortsat har omsætning, og som forventer et overskud i 2020, har ikke den store gavn af disse ordninger, og vi råder til, at de løbende betaler moms og B-skat. Hvis situationen ændrer sig, så kan det være en fordel at kunne forbedre sin likviditet ved at udskyde skatte- og momsindbetalinger, siger økonomikonsulent og skatteekspert i Agri Nord, Torben Carstensen.

Refusion for løn og sygedagpenge

Regeringen har også vedtaget, at arbejdsgivere har ret til refusion for løn eller sygedagpenge, der bliver udbetalt for lønmodtagere, der er fraværende som følge af covid-19.

Det betyder, at en landmand får pengene tilbage, hvis han skal betale løn til eller sygedagpenge for ansatte, der bliver syge af Corona-virussen eller bliver sat i karantæne for at opfylde Sundhedsstyrelsen anbefalinger.

På samme måde får selvstændigt erhvervsdrivende udvidet ret til sygedagpenge for fravær som følge af covid-19. Også hvis de kommer i karantæne

Første fraværsdag, der kan udløse refusion, er den 27. februar 2020.

Din skattekonsulent står til rådighed omkring drøftelse af mulighederne for brug af Hjælpepakken, herunder om forskudsopgørelsen skal rettes.

Ring til Torben Carstensen på tlf.: 9635 1253