Agri Nord støtter Corona-ramte mink-avlere

De minkavlere, der er medlem hos Agri Nord, og som er tvunget til at pelse deres farme ned på grund af Corona-smitte, kan regne med støtte fra Agri Nord.

Omkring 100 nordjyske minkavlere står overfor at skulle pelse deres farme ned, fordi de enten selv eller en nabofarm er ramt af Corona.

Staten, der kræver nedpelsningen, har lovet kompensation til avlerne, men der er endnu ingen konkrete udmeldinger om, hvornår det bliver udbetalt, eller hvor meget det er.

- Når kompensationen engang skal søges, godkendes og udbetales vil Agri Nord naturligvis stå til rådighed for medlemmerne, så de kan få deres erstatning, siger formand for Agri Nord, Carl Christian Pedersen.

Krisehjælp for tredje gang

Det er ikke første gang, Agri Nord hjælper sine medlemmer gennem en krise. Tilbage i 2018, da afgrøderne tørrede væk hen over sommeren, gav Agri Nord tørkehjælp til de berørte.

I 2019 blev en række medlemmer ramt, da den private grovvarehandel BMG gik konkurs, og igen var Agri Nord der til at holde en hånd under de ramte kunder.

- Vores forening er til for at understøtte vores medlemmer, og det er på opfordring af medlemmerne, at vi har valgt at støtte dem, der har allermest brug for det, siger Carl Christian Pedersen.

Gratis SOS-telefon og socialrådgiver

Imens alt endnu er usikkert for avlerne, og inden der kommer et konkret udspil, tilbyder Agri Nord akut krisehjælp.

Det ene er SOS-linjen på telefonnummeret 96 351 112, som er åben døgnet rundt.

- Vores medlemmer skal have mulighed for at få akut hjælp, når det ser mest sort ud, og vi tilbyder dem derfor en snak på SOS-telefonen og et efterfølgende, gratis møde med en konsulent eller advokat, siger formanden.

Derudover er der mulighed for at få en samtale med Agri Nords socialrådgiver, som kan hjælpe med at give et overblik over, hvilke muligheder en kriseramt familie har.