Agri Nord får Aalborg til at blomstre

Strækning fra Agri Nord mod syd ad Hobrovej til Ikea har tidligere været lidt af en trist affære for bilister, fodgængere og cyklister.

Det synes seks virksomheder i området, som derfor er gået sammen om at forbedre området.

Det har de gjort ved at så blomsterstriber omkring deres virksomheder og ved i fællesskab at samle affald i april måned.

- Vi har lavet små stykker natur midt i byen, som både forskønner strækningen, men som også er en hjælpende hånd til biodiversiteten, siger arbejdsmiljø- og kvalitetskoordinator Orla Kristensen fra HK Nordjylland, der har været initiativtager til samarbejdet.

De øvrige virksomheder er, udover os i Agri Nord, Biltema, Ønskebørn, Reusers, Guld og Rod, Spar Nord og FOF. Det er Agri Nord, der har stået for selve etableringen af blomsterstriberne og har sponsoreret frøene. 

 

Initiativet spreder sig

Ikea har også taget initiativ til et lignende projekt. Foran varehuset har de etableret dét, de kalder den vilde have. På et 2.000 kvadratmeter stort areal er der sået blomster, opsat insekthoteller og græsset får lov at gro.

- Det er skønt, at vi har fået et fællesskab mellem virksomhederne herude, hvor vi sætter fokus på natur og klima, og det er en langt bedre måde at bruge vores grønne arealer på, som før bare lå urørt hen, siger Orla Kristensen.

Tiltagene på Hobrovej går også godt i tråd med projektet Vildere Danmark, som er en konkurrence på tværs af landets kommuner, som Aalborg Kommune deltager i.

 

Flere tiltag på vej

Orla Kristensen lover allerede nu, at der skal sås blomsterstriber igen til næste år, og han håber på, at flere vil være med.

Samtidig har han en ide om, at konceptet næste år skal udvides til, at der også kan blive sat insekt- og bi-hoteller op langs asfaltveje og beton-fortov.

- Jeg vil gerne brede konceptet endnu mere ud, siger han.