Agri Nord bruger en million kroner på tørke-rådgivning

For at hjælpe tørkeramte medlemmer har Agri Nord afsat en million kroner på individuelle ”Konsekvens-pakker” til de trængte landmænd.

Det er i en tørkekrise som nu, at medlemmerne skal mærke, det er en fordel af være medlem af en landboforening. Derfor bruger Agri Nord en million kroner på at hjælpe tørkeramte medlemmer.

De medlemmer, der er kriseramt, bliver tilbudt en individuel ”Konsekvens-pakke” hvor et tværfagligt team fra økonomi, planteavl, økologi samt svin/kvæg vurderer, hvilken påvirkning tørken har på økonomien og dyreholdet. ”Konsekvens-pakken” indeholder en konkret vurdering af høstudbyttet, genberegning af resultat og likviditetsbehov.

- Dette tilbud kører fra nu og frem til 30. september 2018 og gælder medlemmerne af Agri Nord som er heltidsbedrifter, primært med animalsk produktion, og som er i en økonomisk svær situation, udtaler formand Carl Chr. Pedersen og fortsætter:

- Det er nu, medlemmer har brug for hjælp fra deres forening. Derfor afsætter vi 1 million kroner ud i en pulje til krisehjælp i tørken.

 

Penge skal blive i landmandens lommer

Der er ingen tvivl om, at den alvorlige situation kommer til at påvirke likviditeten rundt omkring på bedriften. Derfor er det vigtigt, at medlemmerne hjælpes så meget som muligt på den front.

- Som medlemmernes forening skal vi i denne situation ikke profitere på behovet for rådgivning. Tværtimod. Lige nu er det særdeles vigtigt, at pengene bliver i landmandens lommer, siger Carl Christian Pedersen.

 

Bankerne orienteres og inddrages

Som et supplement til de individuelle ”Konsekvens-pakker” arrangerer Agri Nord orienterings-

møder for medlemmernes finansielle partnere.

- Det er vigtigt, at banker og kreditforeninger orienteres om, hvor stort udbyttetabet er, hvad likviditets-behovet bliver, og hvordan prognoserne ser ud fremadrettet, siger adm. direktør Kim Koch.

- Vi orienterer om vore tiltag generelt og den individuelle gennemgang for den enkelte landmand sker mellem landmand, pengeinstitut og rådgiver, idet vi ikke kan generalisere – der er meget store geografiske forskelle, siger direktøren.

 

Krisetelefonen er åben

Ser situationen rigtig sort ud på en bedrift, så er Agri Nords SOS-telefon åben på tlf. 96351 112.

Her står advokater og en socialrådgiver klar til at hjælpe, når krisen for alvor banker på.

Dette tilbud er også gratis, og telefonen er åben døgnet rundt.

 

For yderligere information

Kontakt formand Carl Christian Pedersen på tlf. 4050 9310 eller adm. direktør Kim Koch på tlf. 2363 2464.