Åbent minivådområde

Kan du lave et minivådområde?

Du kan søge tilskud til minivådområder i perioden 16. april – 14. september 2021. Er du usikker på tilskudsordningen, er det helt uforpligtende at få en oplandskonsulent til at afklare, hvilke muligheder du har. Så kan du efterfølgende tage stilling til, om du vil gå videre med projektet.

 

Udbredelsen af minivådområder i hele Danmark fortsætter, og nu er ansøgningsperioden for 2021 i gang.

På landmand.dk kan du se, om du har arealer, der egner sig til at etablere et minivådområde. Du kan også kontakte en oplandskonsulent, som hurtigt kan fortælle dig, om der er muligheder på din ejendom. Det behøver heller ikke tage lang tid, da en stor del af det indledende arbejde kan klares over telefonen.

 

Onsdag den 12. maj er der åbent minivådområde hos Torkil Brandt-Pedersen på Hobrovej 32, 9510 Arden, og torsdag den 27. maj er der åbent hos Anders Voldbjerg, Sønderkæret, 9270 Klarup. Begge dage klokken 10-13. 

Her kan du få svar på dine spørgsmål og få en snak med både landmand og den lokale oplandskonsulent, og du kan med egne øjne se det foreløbige eller endelige resultat.

Se mere her: https://www.tilmeld.dk/aabentminivaadomraade2021/conference

 

Oplandskonsulenten afklarer dine muligheder
Hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder for at etablere et minivådområde, vil din lokale oplandskonsulent komme ud og kigge nærmere på området. Egner dine jorde sig til et minivådområde, lægger I sammen en plan for, hvordan minivådområdet bedst bliver tilpasset landskabet. Når den del er på plads, hjælper oplandskonsulenten med at udarbejde et reelt minivådområde-projekt. Oplandskonsulenten vil også kunne hjælpe dig med at søge tilskud hos Landbrugsstyrelsen og indhente godkendelser hos kommunen, hvis du skulle beslutte dig for det. På dette tidspunkt er du ikke forpligtet til at gennemføre projektet.

Hvis du skulle beslutte dig for at etablere minivådområdet, skal der findes en til at udføre selve gravearbejdet. Måske kan du selv stå for det, eller også finder I en entreprenør, som kan hyres til opgaven. Når minivådområdet er færdigt, får I en landinspektør til at kontrollere målene, og oplandskonsulenten sender din ansøgning om tilskudsudbetaling til Landbrugsstyrelsen.

 

Dine omkostninger bliver dækket
Staten sørger for, at du får dine omkostninger dækket. Du kan få en entreprenør til at udføre hele arbejdet eller selv udføre noget af det. Nogle landmænd vælger for eksempel selv at klare opgaven med kørsel af jord. Du får 50% af tilskuddet udbetalt, når du har myndighedernes tilladelse til at bygge minivådområdet og resten, når området er endeligt godkendt.

 

Minivådområder er en del af Landbrugspakken

Der har været en del administrativt bøvl med ordningen, som har skabt usikkerhed. Selvom der endnu ikke er kommet fart på tilskudsudbetalingerne, er de fleste sten nu ryddet af vejen. Så nu kan vi for alvor komme i gang med at bruge minivådområderne som virkemiddel. Det er jo en del Landbrugspakken i 2016, at landbruget selv skulle stå for etablering af minivådområder. Til gengæld slap vi af med de reducerede kvælstofkvoter.

 

Kontakt din oplandskonsulenter

Du kan kontakte Rune Hjortbak på telefon 9635 1199 eller mail ruh@agrinord.dk
 

Mere viden

Læs mere om minivådområder og find din oplandskonsulent på www.oplandskonsulenterne.dk.

 

Kom til åbent minivådområde 2021

Overvejer du at etablere et minivådområde? Så tag ud og besøg en landmand med et minivådområde den 12. eller 27. maj. Her kan du få syn for sagen og svar på dine spørgsmål.

Find et minivådområde tæt på dig