Åbent Landbrug 2017

Kom og mød værterne ved årets udgave af Åbent Landbrug, når de den 17. september slår dørene op fra kl. 10-16.

Den røde ko

På Haldrupgaard kan du møde Anette og Peter Nielsen. De har drevet gården siden 2004, hvor Peter arbejder på gården sammen med fire ansatte. Anette arbejder på halvtid og passer derudover gårdens regnskaber.

I stalden har de 300 malkekøer, der tilsammen giver 8.500 kilo mælk om dagen. Tankbilen fra Arla henter mælken og kører den til mejeriet i Bislev, hvor den bliver til salattern og mælkepulver.

Anette og Peter driver cirka 270 hektar jord. På markerne dyrkes korn, græs og majs til køernes foder.

Haldrupgaard ligger på Hobrovej 178 i Vildsted, 9670 Løgstør.

Et moderne produktionsanlæg

Jens Kristian Jensen driver malkekøer på gården Stensagergaard ved Aars. Han købte gården i 2000 og bor der med sine tre børn. Jens Kristian har tre ansatte, han klarer det daglige arbejde med.

Gården er løbende udvidet og moderniseret, og med 280 malkekøer produceres der dagligt omkring 8.000 kilo mælk til Arla. Mælken bliver til Mozzarellaost eller mælkepulver på mejeriet.

Jens Kristian driver sammen med sin far og bror 680 hektar jord, hvor der på markerne dyrkes rasp til olie, korn græs og majs til foder samt frøgræs til salg.

Stensagergaard ligger på Herredsvej 50 i Morum, 9600 Aars.

stensagergaard

Kom og mød køer

Mysagergård ved Nibe drives af Kirsten og Bjørn Borup. De har boet på gården siden 2012, hvor Bjørn står for det daglige arbejde sammen med to ansatte og sin far. Kirsten arbejder som dyrlæge.

Kirsten og Bjørn har 160 malkekøer, der giver 5000 liter mælk til Arla hver dag. Arla henter mælken og kører den til mejeriet i Svenstrup, hvor den blandt andet bliver til mælkepulver og babyfood.

Udover køerne drives 160 hektar jord til foder.

Adressen for Mysagergård er Mysagervej 15 i Sønderholm, 9240 Nibe.

nibe

De flotte Blondekvæg

På Bjørnkjærgård bor Inge og Kristian Haldrup, der er 3. generation på gården. De overtog den i 1983, og udover arbejdet på gården er Kristian kordegn, mens Inge er sygehjælper.

Der drives kødkvæg af racen Blonde d’Aquitaine på gården. Racen er kendetegnet ved, at den i perioder kan tage 90 gram på i vægt pr. time. Det vil sige 2,1 kilo pr. døgn. Der er tale om 22 køer, der hvert år får cirka 22 kalve.

Kvæget går på marker ved gården eller i engen ved Trend Å. Danish Crown slagter kvæget, mens Inge og Kristian selv sælger det.

Bjørnkjærgård ligger på Guldagervej 19 i Overlade, 9670 Løgstør.

løgstør

Klik ind på Åbent Landbrug og læs mere om årets værter.