Hvad gør du med mini-ferieåret 2020?

Selv om det er lidt tidligt at tænke på sommerferie her i vintermånederne, er det måske alligevel en god ide, at snakke om det allerede nu.

 

Den 1. maj i år starter et nyt ferie år, ligesom vi er vant til. Men i år varer dette kun 5 måneder, da den nye ferielov træder i kraft 1. september 2020. Da ferieåret er så kort, har vi da heller ikke 25 feriedage, men kun 16,64 dage, som vi har optjent som ansat i hele perioden fra 1. jan 2019 til 31/8-2019.

 

Dette betyder at I skal være ekstra opmærksomme på, hvordan jeres medarbejdere ønsker at holde fri henover foråret og sommeren. I maj og juni er der helligdage, og her er der mange, der ønsker at have fri. Samtidig er der en del, der også gerne vil have lidt længere sammenhængende ferie i juli og august.

 

Derfor anbefaler vi, at I snakker med jeres medarbejdere om, at de ”kun” har 16,64 dage at gøre godt med fra 1/5 til og med 31/08, så hverken du eller de kommer på bagkant.

 

Har medarbejderne ferie, som de ikke når at få afholdt inden 1/5, kan man aftale at overføre op til 5 feriedage til mini-ferieåret og videre til efteråret. Dette skal aftales skriftligt inden 1/5, og er feriepengene afregnet til Feriekonto bruges nedenstående blanket.

 

Ønsker dine medarbejdere at holde en uges efterårsferie, skal de overveje, om de vil spare feriedage op til at overføre til efteråret. Når vi går over til samtidighedsferie (den ny ferielov), vil de kun nå at optjene 2,08 feriedag, som kan bruges i oktober, hvis de har brugt alle de 16,64 dage i mini-ferieåret.

 

Hvis I mangler information til jeres medarbejdere om den nye ferielov, kan I hente en engelsk og en dansk miniguide til den ny ferielov her. I er også altid velkommen til at ringe og tage en snak omkring den nye ferielov og mini-ferieåret.

 

Hent skema til overførsel af ferie her

Du er altid velkommen til at kontakte os nedenfor

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.