Ukrainsk forening

Teamleder for HR & Rekruttering Vittus Bernlow og kollegerne i afdelingen har taget initiativ til at starte et ukrainsk netværk op.

- Tanken var at samle så mange som muligt af de mange flygtninge, der er spredt udover Nordjylland i netværket, så de herboende, integrerede ukrainere kunne hjælpe deres landsmænd med at få søgt opholdstilladelse og meget mere. Samtidig kunne de mange små og store initiativer for at hjælpe flygtningene med alt fra tag over hovedet, mad, tøj, tolkebistand, fritidsaktiviteter for børn osv. samles ét sted og nå bredt ud, fortæller Vittus Bernlow.

Ved det første netværksmøde i Aars mødte omkring 30 ukrainere op, og resultatet blev oprettelsen af Facebookgruppen Ukraine Netværk – Agri Nord. Siden er fulgt endnu et møde i Aalborg og Facebookgruppen tæller i dag over 200 ukrainere i hele Nordjylland.

- Tilslutningen og opbakningen har været overvældende. Ikke bare fra ukrainerne selv, men også landmændene, foreninger, erhvervsliv og flere nordjyske kommuner har gjort en stor indsats for at hjælpe initiativet i gang og for at hjælpe de ukrainske flygtninge i det hele taget, siger Vittus Bernlow.

- Vi håber dog, at vi kan få endnu flere ukrainere med – både de herboende, allerede integrerede, men også de mange flygtninge, fortæller Vittus Bernlow, der sammen med en række ukrainske ildsjæle den 22. april har startet en ukrainsk forening, der i fremtiden skal drive netværksgruppen videre. 

Foreningens medlemmer: 

Formand: Vittus Bernlow - telefon: 96351310

Næstformand: Dmitriy Osipchuk

Kasserer: Iryna Enneman

Bestyrelsesmedlem: Volodymyr Bodnar

Bestyrelsesmedlem: Viktor Ponochenyuk

Skriv venligst dit mobilnummer i feltet, når du betaler.