Hobro Dyrskue 2022

Hobro Dyrskue vender nu tilbage

Lørdag den 4. juni. Sæt kryds i kalenderen, for denne dag vender Hobro Dyrskue tilbage.

Arbejdet bag at få sat Hobro Dyrskue på landkortet igen er i fuld gang - og efter tre års pause har der været mulighed for at gentænke måden dyrskuet afvikles på. Styregruppen forsøger med årets dyrskue at kombinere de mange traditioner med nye tiltag. Det bliver derfor et dyrskue i en moderniseret udgave, men med absolut respekt for historien og traditionerne. Agri Nord, som i en lang årrække stod bag arrangementet, bakker naturligvis op om arbejdet med at få Hobro Dyrskue tilbage.

I år er det målsætningen i endnu videre omfang at kæde land og by sammen, så der er indgået et samarbejde med Hobro Handel, hvor der aftenen før afholdes By Night med landbrugstema. På den måde ønsker arrangørerne at gøre det til en begivenhed for hele byen, og arrangørerne har en forhåbning om at kunne byde velkommen til mellem 1500 og 2000 gæster. De håber, mange vil besøge dyrskuet om lørdagen, hvor der vil være et væld af aktiviteter for børnene, masser af flotte dyr at kigge på - og muligheden for at få stillet sult og tørst. Og spørger man styregruppen bag, er der slet ikke tvivl om, at Hobro Dyrskue har været savnet.

- Vi har fået så mange positive tilbagemeldinger, når vi har ringet og skrevet rundt. Vores facebookside får også en masse opmærksomhed - så vi er ikke i tvivl om at mange glæder sig til at kunne komme til dyrskue i Hobro igen med alt hvad det indebærer. Vi ser derfor også frem til et dyrskue med fagligheden i top blandt udstillerne, fortæller Birthe Balle Andersen, eventkoordinator for Hobro Dyrskue og fortsætter:

- Som noget nyt i år bliver alle udstillere samlet inde på pladsen - så uanset hvilken vej man kommer rundt, og om man udstiller maskiner eller repræsenterer foder, olie eller rådgivning - så vil alle gæster komme forbi på et tidspunkt i løbet af dagen. Vi håber derved at kunne afholde et dyrskue med masser af liv som samtidig er fagligt, festligt og favnende. Vi vil gerne være med til at fortælle den gode og positive historie om landbruget så afstanden mellem land og by forkortes, siger hun.

Styregruppen

  • Mælkeproducent: Christian Bøgh – 61745504 formand og ansvarlig for malkekvæg
  • Repræsentant fra Cityforeningen og indehaver af Kop & Kande, Hobro, Lone Mikkelsen - 98524811
  • Eventmanager og kasserer: Birthe Balle – 30339093
  • Ansvarlig for får: Henning Nielsen - hnielsentex@jubii.dk
  • Ansvarlig for heste: Ivan Tovborg - ivan.tovgaard@gmail.com 
  • Ansvarlig for kødkvæg: Per Lynge Laursen – 40208865 
  • Medlem af dyrskueudvalget for Agri Nord: Jens Verner Pedersen – 51230363 
  • Ansvarlig for frivillige: Jacob Bjerrum – 22948356 

 

Hobro Dyrskue genopstår digitalt i 2020

Som bekendt er årets fysiske dyrskue den 6. juni aflyst på grund af Covid-19. Det er vi rigtig ærgerlige over, men heldigvis har vi fået muligheden for alligevel at holde en form for dyrskue.

Det bliver ikke fysisk på pladsen i Hobro, men derimod digitalt.

L-Mediehus har udviklet en digital dyrskueplads, hvor besøgende kan bevæge sig rundt og se maskiner, deltage i konkurrencer og se dyreudstilling.

Der vil også være et tema om det Digitale Hobro Dyrskue i avisen Landbrug Nord, hvor der vil være omtale af udstillere, dyr og maskiner, som vi kender det fra et traditionelt dyrskuetema.

For at deltage i dyreudstillingen skal der indsendes en video samt et still-billede (så eksteriøret kan bedømmes) af dyret samt oplysninger om CHR-nummer, stambogsnummer, registreringsnummer etc. samt ejerforhold, navn og afstamning. Hver besætning/bedrift må tilmeldte et dyr. Der er begrænsninger for, hvor mange dyr vi kan håndtere, så tilmelding foregår efter først til mølle-princippet.

Alle tilmeldte dyr bliver lagt ind på den digitale dyrskueplads med billede og oplysninger.

Videoerne vil blive bedømt af en autoriseret dommer, som udpeger tre finalister indenfor kategorierne malkekvæg, kødkvæg, får og heste. Videoerne af de tre finaledyr bliver også lagt ind på den digitale dyrskueplads, når de er udpeget.

Lørdag den 6. juni, hvor dyrskuet skulle have været afviklet, mødes dommerne i Hobro og finalen afvikles live.

Der er ærespræmie til de tre bedste dyr indenfor hver kategori.

Det er gratis at deltage og få sit dyr bedømt, og vi håber, at I bakker op og sender video og billeder ind af jeres dyr, så vi kan holde dyrskue-ånden ved lige, indtil vi kan mødes fysisk igen til næste år.

Video og billeder sendes til Birthe Dencker Sørensen på bds@agrinord.dk senest mandag den 25. maj.

Mange hilsner fra Hobro Dyrskue


Hobro Dyrskue er udskudt til 2021


Corona-krisen har tvunget arrangørerne til at udskyde Hobro Dyrskue til næste år.

Det er en ærgerlig dyrskueformand, der har måtte træffe beslutning om at udskyde Hobro Dyrskue til næste år.

- Vi er nødt til at påtage os ansvaret i denne krisetid med Corona-smitte. Den usikkerhed, virussen har skabt, gør, at vi er nødt til at udskyde, siger formand Jacob Bjerrum.

Dyrskuet forventer at afvikle dyrskuet i 2021 i starten af juni, men kan ikke melde nogen konkret dato ud endnu.

 

Nyt koncept klart

Hobro Dyrskue, der er støttet af Agri Nord og nf plus, har henover vinteren fået et godt samarbejde med Hobro Handelsstandsforening og AMBU-festen omkring et nyt koncept for dyrskuet.

Et koncept, hvor byens butikker i forbindelse med dyrskuet skulle afvikle Farmerdage med særligt gode tilbud og aktiviteter for både små og store på byens torve.

På selve dyrskuepladsen havde handelsstandsforening også planlagt store forandringer blandt andet med et nyt Street Food-koncept samt hyggehjørne med irsk folkemusik og lokale fadøl.

- Vi havde glædet os rigtig meget til at køre vores nye koncept, og vi har fået en opbakning fra en stor og yderst engageret arbejdsgruppe, som bare brænder for Hobro Dyrskue, og både handelsstandsforening og AMBU-fest har været yderst engagerede og initiativrige. Vi har sjældent oplevet så stort et engagement, siger Jacob Bjerrum.

 

Unik chance for hele Hobro

Hos Handelsstandsforeningen er citychef Torben Ringe 120 procent klar til næste år, som han udtrykker det. Han er også imponeret over den iver og handlekraft, kræfterne bag dyrskuet har lagt for dagen.

Derfor tøvede han ikke på at give dyrskueformanden håndslag på, at konceptet sættes i søen i 2021 – bare lidt senere end først planlagt.

- Det koncept, vi har fået op at stå, er simpelthen for godt ikke at gå videre med. Byen vinder på det, og landbruget vinder på det, og jeg har været utrolig glad for at være med til at se, hvordan dyrskuet har blomstret, siger han.

 

Holder fast i traditionerne

Selvom det nye team bag dyrskuet har mange nye tiltag på tegnebrættet, så holder Hobro Dyrskue fast i de gamle traditioner og kernen i dyrskuet, som er dyreudstillingen af særlig høj standard.

Der skal derfor også fortsat være standerhejsning og fællessang omkring morgenbordet med de røde pølser, som er en del af Hobro Dyrskues DNA.

- Men for at tiltrække forbrugeren, som er dem, der skal give os license to produce, har vi været nødt til at alliere os med nogle, der virkelig kan lave events for forbrugeren. Og dem havde vi jo i byen i form af cityforeningen og AMBU-festen, siger Jacob Bjerrum, der glæder sig til dyrskuet i 2021.