Professionel rådgivning om dyrkning af energipil. Agri Nord hjælper dig med at komme godt i gang og rådgiver om dyrkning og afsætning.

 

Vi tilbyder

  • Besøg af specialkonsulent i energipil før plantning.
  • Rådgivning om optimal forberedelse af plantebed, plantning af bedst egnede stiklinger og plantebeskyttelse i pilekulturen.
  • Løbende opfølgning.
  • Nyhedsbrev om aktuelle emner for energipil.
  • Kontakt til aftagere.
  • Erfa-grupper omkring energipil.

 

Kom godt fra start

Det er vigtigt at søge rådgivning allerede, inden du planter, så du sikrer at etablere pileproduktionen korrekt. Energipil er en flerårig afgrøde på normalt 15-25 år, så det er vigtigt at komme godt fra start. Du skal desuden være sikker på, at du ikke tilplanter arealer, der er reguleret mod en tilplantning.

 

Rådgivning om dyrkning

Energipil er meget følsom over for ukrudt de første 2-3 år. Hvis du skal have et fornuftigt dækningsbidrag, skal afgrøden passes ordentlig. Det kræver samarbejde med rådgivere og gerne andre avlere gennem Agri Nords erfa-grupper.

 

Afsætning

Tegn rammaftaler for din afsætning, hvor energiflisen sælges til en opkøber. Rammeaftalerne skal sikre en afsætning med mulighed for justering i forhold til udsving i udbyttet.

Fjernvarmeværker afregner opkøberen i brændværdien af flisen, men ofte er der brug for at lægge flisen på et midlertidigt lager. Derfor er det vigtigt at have en klar aftale om, hvordan afregning skal ske fra opkøberen – også når risikoen for svind tages i betragtning.

 

Hent produktark om Energipil

 

Du er altid velkommen til at kontakte os nedenfor

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse. Hvis du vælger at takke nej til vores brug af cookies, vil sitet stadig fungere, men der kan opleves nedsat funktionalitet.