Den nye Ferielov

Til 1. september 2019 slutter den nuværende ferieordning og overgangsordningen (indefrysnings-perioden) starter, inden den nye ferielov med samtidighedsferie træder i kraft 1/9-20.

 

Her nedenfor kan du se forløbet på en tidslinje

Vores lønpartner Dataløn har lavet en Guide ”ny ferielov – og hvad så” som findes både på dansk og engelsk, og den opsummerer den nye ferielov helt enkelt og kort. Du kan finde dem her. Print den ud og giv den til din medarbejdere og hjælp dem med at forstå den nye ferielov.

 

Et par vigtige ting for dig som arbejdsgiver at være opmærksom på er:

  • Du må ikke udbetale feriepenge til dine medarbejdere, som de har optjent i overgangsperioden 1/9-19 til 30/8-2020.

 

  • Udlændinge der rejser hjem, kan tidligst få udbetalt optjente feriepenge i overgangsperioden, den 1/10-2021 fra fonden Lønmodtagernes feriemidler

 

  • Der skal indberettes ferie for overgangsperioden 1/9-19 til 31/8-20 for alle medarbejdere, også de der har ferie med løn (senest efterår 2020).

 

  • Fremover skal der holdes ferieregnskab, som vil fremgå af lønsedlen, og derfor skal der indberettes afholdt ferie for alle medarbejdere til din lønrådigver, gerne løbende.
     

Hvis du bruger os i Agri Nord lønservice til at lave din løn, hjælper vi dig med indberetningerne og vi vil tage os af alle de nye frister og regler om beskatning og indberetninger, der også kommer med den nye ferielov.  

Har du spørgsmål om den nye ferielov, så ring endelig til os.

 

Hent en guide til dine medarbejdere:


Guide om ferielov til medarbejdere

 

Guide new holiday act for employees

 

Du er altid velkommen til at kontakte os nedenfor

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.