Byggeri af store kvægstalde

En lang række virksomheder lever af at levere produkter, løsninger og rådgivning til jordbruget. Det drejer sig om byggefirmaer, smede, elektrikere, chauffører og foderstoffen samt landboforeningernes rådgivningscentre.

En af udfordringerne leverandørerne står med er, at jordbrugets byggeri fortsat bliver større og mere højteknologiske, ikke bare i Danmark, men i hele verden. Vi begynder at se de første ejendomme med 2-3.000 køer. Flere steder i udlandet findes i dag endnu større enheder. Antallet af køer i staldene vil uden tvivl vokse, ligesom det har gjort de sidste 100 år og indenfor 5-10 år vil vi sandsynligvis se stalde med 5-7.000 dyreenheder i Danmark. 

Projekter drejer sig om dem, der leverer til fremtidens landbrug – et landbrug, hvor produktionsenhederne må forventes at blive store. De gevinster, der ligger heri skal vi være klar til at høste. Både, når det kommer til byggemæssige og logistiske løsninger, teknologiske landvindinger og stor viden i rådgivningen.
 

Der er i projektet undersøgt og identificeret barrierer og udviklingspotentialer ved store staldbyggerier. Entreprenører, landmænd, rådgivere, Vesthimmerlands Kommune, mv. har indgået i netværk.

Projektet er finansieret af SmartcityDK/Region Nordjylland.
 

Du er altid velkommen til at kontakte os nedenfor

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.