Kom til Agri Farm Day / 2023

Høst den seneste viden på Agri Farm Day 2023

Årets tema til Agri Farm Day på Christianshøj er præcisionsjordbrug

 

Arrangementet kræver ingen tilmelding, det er bare at møde op. 

 

Landmænd i stort tal ventes at besøge Agri Farm Day torsdag den 8. juni, og igen i år lægger Christianshøj ved Klarup jord til det store landbrugsarrangement. Her vil planteforædlere, gødningsproducenter, planteværnsfirmaer, maskinforhandlere og selvfølgelig værterne, Agri Nord og Mollerup Mølle, stå klar til rundvisninger i forsøgsmarken mellem klokken 15.00 og 19.00.

 

Tema 2023

Årets tema til Agri Farm Day er præcisionsjordbrug.
- Teknologien til graduering af gødning, udsæd og kemi bliver mere og mere tilgængelig med nye maskiner. Og interessen for gradueret tildeling er stor, siger planteavlskonsulent Poul Madsen.
- Teknologien kan være med til at sikre, at vi bruger ressourcerne rigtigt. Den moderne gødningsspreder, sprøjte og såmaskine kan graduere gødning, planteværn og udsæd.  Desuden slukker maskinerne i markens forager, og man undgår overlap i kilerne på markerne.
Ved Agri Farm Day i år forventer arrangørerne, at gæsterne kan se et eksempel på ”spotsprøjtning”, hvor der kun behandles forudbestemte områder i marken – for eksempel hvor der forekommer rodukrudt. Der vil desuden være eksperter til stede, som kan informere nærmere om præcisionsteknikken.

 

Fremtidens afgrøder

Som planteavler bliver du præsenteret for fremtidens afgrøder på årets Agri Farm Day.
Der er som altid de gængse korntyper hvede, byg og rug på forsøgsmarkerne, men i år kan gæsterne også se ærter, bønner og linser samt kartofler.
- Du får indblik i sorter og arter, og du får viden om, hvilke sorter der er tilgængelig til næste sæson. En del af arbejdet som planteavler består i at vælge de rigtige sorter og arter til den jord, man har råderet over, siger planteavlskonsulent Poul Madsen.
Der bliver også rig mulighed for at høste ekspert-faglige råd om gødning og bekæmpelse af svampe og ukrudt.

 

Klar til hvedekamp

Gæsterne til Agri Farm Day kan følge årets hvedekamp på Christianshøj – i år med otte hold. Målet for konkurrenterne er at skabe den bedste bundlinje. Sidste år løb Corteva med sejren. På 2. pladsen kom Mollerup Mølle, og på tredje pladsen fulgte Bayer. Adama og Agri Nord delte en fjerdeplads.
I årets hvedekamp deltager Corteva, Bayer, Mollerup Mølle, Adama, BASF, Nordjyllands Landbrugsskole, Christianshøj og Agri Nord.