Kom med til Agri Nords Kartoffel Nytårskur

Start det nye år med at blive klædt på til kartoffelsæsonen 2024.

Program:

8.30: Velkomst

8.40: Indlæg v. Lars Bødker, Seges. I en tid hvor skimmeludfordringerne er store, vil Lars give en status på, hvor vi står til den kommende sæson. Hvad skal vi være opmærksomme på i forhold til resistenser og strategier indenfor skimmel i 2024.

9.25: Rundstykker og kaffe

9.55: Jakob H. Poulsen, planteavlskonsulent i Agri Nord, vil give en opdatering på Altanaria og andre sædskiftesygdomme. Strategi til kommende sæson og konsekvenser af PED (potato early die syndrom).

10.25: Rasmus Trads, agrorådgiver hos AKK, vil fortælle om nyt inden for gødning. Hvordan udnytter vi vores næringsstoffer bedst: Handelsgødning, gylle, kartoffelsaft, brugen af nitrifikationshæmmere. Mulighederne for at sammensætte en gødningsstrategi i kartofler er mange. Hvordan gør vi det mest optimalt?

11.10: Claus Nielsen, AKV, vil opdatere os på ukrudtsbekæmpelse. I 2023 har ukrudtsbekæmpelsen været en stor udfordring pga. det tørre vejr. Claus vil orientere om strategien til kommende sæson. Status på mekanisk rensning, kombination heraf m.m.

11.40: Jannie Rendbæk Sørensen, planteavlskonsulent i Agri Nord. Jannie vil give en status på nedvisning/optagning og lagring af kartofler. I praksis sker der store tab af stivelsen i denne periode. Jannie vil give en opdatering på nye strategier for nedvisning samt optimal håndtering herefter. Hvordan undgår vi de store tab?

12.10: Frokost

 

Pris for deltagelse: 250 kr. + moms

Begrænset antal pladser!

 

Tilmeld dig herunder:

Tilmeld dig her