Aldrig før har der været så stor en interesse for at dyrke danske proteiner og bælgplanter.

Danske landmænd øger i disse år andelen af arealer med hestebønner, lupiner og ærter til produktion af planteproteiner betragteligt for at imødekomme den stigende efterspørgsel på planteproteiner til foder og konsum. 

Derfor arrangerer vi nu en fælles studietur, hvor vi kan blive opdaterede på anvendelse og dyrkning af planteproteiner. 

Turen er for dig, som gerne vil vide mere om planteproteiner. Måske dyrker du allerede bælgplanter til konsum eller foder? Eller måske vil du gerne i gang med at tilføje flere bælgplanter til din markplan? Har du en erfagruppe, er turen også en oplagt mulighed for jer. 

 

Hvem besøger vi?

 • Vi starter ud med at besøge Organic Plant Protein ved Hedensted. Det er er en af de virksomheder i Danmark, som er med i front for at udvikle planteproteiner til konsum. 
   
 • Udover Organic Plant Protein kommer vi på turen også forbi Sejet Planteforældlingsom fortæller om det arbejde, de laver med at udvikle sorter af hestebønner. 
   
 • Turen med fokus på planteproteiner fra danske marker kommer også ud og besøge Søren Næsborg ved Skanderborg, som har 520 ha. økologisk planteavl, hvor han gennem en årrække har dyrket hestebønner, ærter og lupiner. Søren har desuden et rigtig godt kendskab til maskiner og erfaring med skårlægning af afgrøderne inden høst. 
   


Tid og sted

Onsdag den 22. september tager vi på bustur med opsamling ved Agri Nord i Aalborg kl. 07.00 og ved afkørsel E45 ved Haverslev kl. 07.30. 

Vi vender snuden mod Nordjylland kl. 16.00 efter det sidste besøg hos Søren Næsborg i Skanderborg. 

 

Program

 • Morgenkaffe og rundstykker
 • Besøg på Organic Plant Protein: Producent af plantebaserede protein-produkter 
 • Frokost på Gasfabrikken: Horsens første økologiske spisested
 • Sejet planteforædling: Forædling af landbrugsplanter, særlig hestebønner, herunder især at forbedre sorters kvalitetsegenskaber mht. dyrkning og senere anvendelse
 • Besøg hos Søren Næsborg: Økologisk planteavler ved Skanderborg med 520 ha. med erfaring indenfor dyrkning og høst af bælgsæd


Pris

Pris for deltagelse inkl. forplejning: kr. 400,- 


Tilmelding 

Tilmelding til Jane B. Knudsen på jbk@agrinord.dk eller tilmeld dig online her

Du er altid velkommen til at kontakte os nedenfor

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.